Kısaca Dil ve Konuşma Terapisi

Yazıda Neler Var ?
Dil ve konuşma terapisinin amacı; dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının öncelikle önlenmesi, gerçekleştikten sonra ise bu bozuklukların belirlenmesi ve rehabilitasyonunda görev alarak bireyi tedavi etmektir. Bu tedavi sürecini bireye göre düzenler. Kimi zaman masa başında çalışırken zaman gelir çocuk ile yerde oyun oynamaya başlar. 🙂 Dil ve konuşma bozuklukları, erken çocukluk döneminden başlayıp yaşlılık dönemine kadar geniş bir etki alanında bireyleri etkiler. Bu bakımdan dil ve konuşma terapisi birçok meslek alanı ile iş birliği içinde çalışır.
# Dil ve konuşma terapistleri lisans programından mezun olduklarında Dil ve konuşma terapisti ünvanı kazanır.
Dil ve konuşma terapistleri devlet hastanelerinde, özel hastanelerde yada özel kliniklerde çalışabilirler. Bunun yanı sıra üniversitede lisans eğitimi sonrası eğitime devam ederek şu anda sayıları pek az olan öğretim görevlisi olabilirler. Bunun yanı sıra dil ve konuşma bozukluğu bulunan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev alabilirler. Kendilerine ait özel iş yerleri kurabilecekleri gibi ilgili uzmanlarla birlikte oluşturdukları merkezlerde hizmet sunabilirler.
Tercih: Şu anda devlet hastanelerinde atama olmasına rağmen çalışan yok. Genelde terapistler özel sektörde çalışmayı tercih ediyorlar. Nedeni belli bence 😀
Ek olarak üniversitelerin sayfalarında tanımları nasıl yaptıklarına bakabilirsiniz :
[…] ← Kısaca Dil ve Konuşma Terapisi […]